Sezonsko osvježenje - Sok od hokkaido bundeve i mandarina

Kombinirajte fine okuse hokkaido bundeve s osvježavajućom mandarinom, dodajte šećera po želji, a želite li sok učiniti zbilja posebnim, dodati mu možete i začine poput cimeta ili vanilije.
Bundevu možete kombinirati i s drugim voćem kao što su breskve, jabuke ili naranče, no postupak pripreme tada će biti nešto drugačiji.
Potrebno vam je:
• 1 kg hokkaido bundeve
• 1 kg mandarina
• 500 g šećera
• limunska kiselina
• 5 l vode
Priprema:
1. Hokkaido bundevu ogulite, narežite na kockice i skuhajte sa šećerom u litri vode.
2. Kad se ohladi, smjesu pasirajte.
3. Mandarine ogulite i smiksajte.
4. Sve pomiješajte, dolijte preostale 4 litre vode, kušajte pa prema potrebi dodajte malo limunske kiseline.
5. Držite u hladnjaku.
U zdravlje… :)