Sezonsko osvježenje - Sok od hokkaido bundeve i mandarina

Osim slanih jela i najslađih deserta, hokkaido bundevu možete pretvoriti u tekuće savršenstvo spojite li je s omiljenim mandarinama...

Osim što je ukusan, ovaj napitak poprilično je zdrava alternativa kupovnim sokovima, a najbolje od svega jest što će ga voljeti i mali i veliki.

Kombinirajte fine okuse hokkaido bundeve s osvježavajućom mandarinom, dodajte šećera po želji, a želite li sok učiniti zbilja posebnim, dodati mu možete i začine poput cimeta ili vanilije.

Bundevu možete kombinirati i s drugim voćem kao što su breskve, jabuke ili naranče, no postupak pripreme tada će biti nešto drugačiji.

Potrebno vam je:

• 1 kg hokkaido bundeve

• 1 kg mandarina

• 500 g šećera

• limunska kiselina

• 5 l vode

Priprema:

1. Hokkaido bundevu ogulite, narežite na kockice i skuhajte sa šećerom u litri vode.

2. Kad se ohladi, smjesu pasirajte.

3. Mandarine ogulite i smiksajte.

4. Sve pomiješajte, dolijte preostale 4 litre vode, kušajte pa prema potrebi dodajte malo limunske kiseline.

5. Držite u hladnjaku.

U zdravlje… :)

SOK HB MANDARINA 1.jpg
SOK HB MANDARINA 2.jpg
SOK HB MANDARINA 3.jpg
SOK HB MANDARINA 4.jpg
SOK HB MANDARINA 5.jpg
SOK HB MANDARINA 6.jpg
SOK HB MANDARINA 7.jpg
SOK HB MANDARINA 8.jpg
SOK HB MANDARINA 9.jpg

  • Pregleda: 5970